هموژناسیون ( هموژنایزر )

 

 هموژنیزاسیون شیر سبب شکست گویچه های چربی به ذرات کوچکتر      می گردد.در نتیجه سطح چربی شیر- پلاسما شدیدا افزای ش می یابد. این سطح تماس جدید؛ با پروتئین های شیر، عمدتا کازئین، پوشیده می شود. در نتیجة هموژنیزاسیون تمایل به خامه ای شدن، تجمع یافتن (coalescence) و تشکیل خامه کاهش می یابد. حساسیت محصول در برابر لیپولیز افزایش و در برابر اکسیداسیون کاهش پیدا می کند.

 

 

دیراتور-هواگیر-بوگیر Deaerator

کاربرد:

ازدیراتور برای حذف بوی نامطبوع شیر به منظورنگهداری بلندمدت

آن استفاده می شود..

دراین سیستم شیر را تا دمای 60 درجه سانتی گراد گرم کرده وسپس وارد مخزن تحت خلاء

می نمایند تا در معرض خلاء واقع شود.شیربصورت پاششی و مماس دیواره وارد محفظه

 دستگاه شده و اکسیژن اضافی آن که حاوی گازهای نامطبوع درشیرمی باشدبه صورت

 بخارتوسط پمپ وکیوم ازآن خارج می شود.

ازدیراتور علاوه بر صنایع لبنی در دیگر صنایع غذایی نیز استفاده می شود.

اجزا و قطعات عمده دیراتور :

پمپ وکیوم, مخزن خلاء, پمپ محصول, تابلو کنترل فرمان(تمام اتوماتیک یا نیمه اتوماتیک) ,مانومترخلاء, خنک کن, شاسی ودیگر ملزومات جانبی

 

سپراتور ( هموژنایزر )

سپراتور خامه CreamSeprator 

کاربرد:

سپراتور وسیله ای است برای تفکیک شیر تازه به شیر اسکیم ( شیر بدون چربی ) و خامه.
شیر اسکیم از جدا سازی کل چربی از شیر تازه ساخته می شود. باقی مانده مخلوط که کل چربی است خامه نام دارد.
شیر پس از عبور از سپراتور، بر حسب میزان چربی مورد نیاز استاندارد می شود.
برای تولید هر نوع شیر با درصد چربی متفاوت ، یک مقدار مشخصی خامه به شیر اسکیم برگشت داده می شود.
شیر با درصد چربی های متفاوتی در بازار موجود است، مانند شیر هموژنیزه (
۲۵/۳٪ چربی)، شیر ۲٪ ،۱٪ و اسکیم (صفر درصد چربی )

 

کلاریفایر ( هموژنایزر )

کلاریفایر Clarifier

کاربرد:

برای جداسازی آلودگیها وناخلصیهای شیر(از طریق نیروی گریز از مرکز)

 

پمپ سانتریفیوژ      Centrifugal Pumps  

کاربرد:

پمپهای سانتریفیوژبه منظورانتقال شیروفرآورده های سیال حاصل ازآن بدون واردکردن هرگونه آسیبی به ساختارفیزیکی محتوا واجزای آنها مورداستفاده قرار می گیرند.

پمپهای سانتریفیوژ در ظرفیتهای مختلف با توجه به نوع محصول وحجم آن بکار برده می شوند.

/ 2 نظر / 217 بازدید
کوروش

درود ایا مصرف شیرهای صفردرصد بدون لاکتوز همانند شیر صفردرصد کاله که برای 6 ماه پس از تولید تاریخ مصرف دارد ماندگاری 6 ماه مشکلی ندراد ایا کیفیت مناسبی دارد چگونه است که از مواد نگهدارنده استفاده نشده است اما شیر 6 ماه ماندگاری دارد با سپاس

درسا

سلام دوست عزیز.وبلاگتونو پسندیدم.بسیار عالیست.موفق باشین