وبلاگ تخصصی صنایع غذایی رضا قادری
Food Industry
 
 

  

موارد استفاده از تفاله چغندر

استفاده از تفاله بعنوان خوراک دام

تفاله چغندر جهت خوراک دام به دو صورت می توان مورد استفاده قرار می گیرد. 



١ )  تفاله خشک

تفاله خشک بطوریکه در آزمایشات متوالی نشان داده شده ماده ای است که چنانچه همراه با مواد دانه ای مانند بلغور - سبوس و ذرت به دام داده شود دارای ارزش بیشتری ذر مقایسه باجیره های دانه ای خواهد بود . هرگز نباید تفاله خشک را بعنوان تنها ماده هیدروکربنه به دام دا زیرا در اینصورت تفاله خشک تمام ارزش خود را نشان نخواهد داد ولی در صورتیکه تفاله را با مواد دانه ای مخلوط کرده و در دسترس دام بگذارد هم مواد دانه ای بهتر جذب خواهد شد و هم از نفخ شکم جلوگیری می شود و همچنین ثابت شده است که در تولید شیر بیشتر نیز موثر می باشد یکی از علل مهم پر ارزش بودن تفاله در دامداریها اینستکه وقتی تفاله با مواد دانه ای مخلوط میگردد و باعث میگردد که دامها به میزان بیشتری از غذاهای داده شده استفاده نمایید و بدین ترتیب باعث یک ازدیاد وزن مداوم و بدون وقفه میگردد

2 ) تفاله آبدار  

تفاله آبدار معمولا در گودالهی کم عمق بسیار بزرگی ذخیره می شوند این گودالها عبارتست از یک زمین فرش شده که با دیواره های بسیار محکم محصور شده است . در این گودالها در تفاله آبدار آبدار یک فرمانتاسیون اسیدی انجام میگیرد و سپس با فواصل مناسبی بطوریکه تفاله پوسیده نشود مصرف میگردد . تفاله سیلو شده خیلی بیشتر از تفاله ای که در هوای آزاد گذاشته شده باشد میماند و از این لحاظ بر تفاله سیلو نشده ارجحیت دارد . اساس تولید پکتین از تفتله بدین صورت است که ماده خشک تفاله تقریبا محتوی 40 % مواد پکتیک و و آرابان است که در آب سرد غیر قابل حل بوده ولی در گرما بتدریج حل می شود . مواد فوق در دمای بالاتر از ۱۰۰بکمک گرم کردن آب در یک اتو کلاو  سریعا حل می شود و پس از ۲۰ دقیقه حرارت دادن در دمای ۱۲۵ - ۱۳۰ درجه یانتی گراد و فشار ۴/۲- ۸/۲ اتمسفر تقریبا تمام مواد پکتیک و آرابان تفاله وارد فاز محلول میگردد. با جدا کردن محلول مواد پکتیک از مواد غیر قابل حل تفاله به کمک پرس کردن و بعد تغلیظ محلول تا ۵۰٪ ماده خشک توده وسکوز چسبندهای بدست می آید همان که همان چسب پکتین است . رنگ چسب پکتین کدر و قدرت چسبندگی آن از قدرت چسبندگی چسبهای معمولی مثل دکسترین و ضمغ آراییک کمتر است ولی چسب پکین برای صنایع نساجی و چاپ چسب کاملا مناسبی است .





 

استفاده از تفاله در ساخت وانیل
وانیل اولین ماده خوشبوئی است که در صنایع غذایی در دنیا مورد استفاده قرار گرفته است و اساس تهیه وانیل از تفاله بدین صورت است که قارچ مخصوص را بر روی تفاله چغندر کشت می دهنند و از آن وانیل بدیت می آورند .بگفته آقای مارسل آستر رئیس آزمایشگاه بیولوژی وابسته به NRA مستقر درشهر مارسی (( برای تهیه وانیل - تفاله چغندر یک ماده اولیه ایده ال است)) تفاله در همه جا به فراوانی یافت شده بهای آن بسیار ارزان است از لحاظ اسید فنولیک بسیار غنی است نسوج تشکیل دهنده آن خاصیت چوبی ندارد و تفاله به آسانی هیدرولیز می شود . مراحل ساخت وانیل به صورت زیر است :

 اولین مرحله این فرآیند عبارتست از آزاد کردن اسید فرولیک که تقریبا ۹۰٪اسید فنولیک در تفاله را تشکیل می دهد. در مرحله بعد انتخاب قارچ مخصوصی به نام PYCNOPORUS CINNALARINATOUS است که ان قارچ دارای این قدرت است است که عناصری را که در ترکیبات سلولی خود حاوی هسته های مواد معطر هستند می تواند تغییر شکل داده و آزاد نماید . پس از تماس با تفاله چغندر در مدت چند روز رشته های قارچ اسید فرمیک موجود را به وانیل و سایر ملکولهای معطر تبدیل می نمادی

موارد استفاده از باگاس نیشکر به عنوان سوخت
متداولترین روش استفاده از باگاس بعنوان سوخت در کوره های بخار است و بخار است و خاکستر حاصله از سوخت باگاس همراه با گل بعنوان سوخت در کوره های بخار است و خاکستر حاصله از سوخت باگاس همراه با گل صافی بعنوان کود مصرف می شود به بازار عرضه شده است


 
PITH
صنعت کاغذ سازی
صنعت کاعذ سازی که از اجزاء لاینقک در کاخانجات فند از نیشکر می باشد . در حال حاضر کشورهای آمریکا و پرواز نظر تهیه کاغذ از باگاس در سطح جهانی از اهمیت ارزش بالائی برخودار بوده بطوریکه انواع کاغذها از باگاس در این کشورها تهیه میشود

ساخت نوعی چوب مخصوص سقف و دیدار ساختمان
FELTING مشهود می باشد - پس از افزودن مواد مخصوص برای جلوگیری از نفوذ آب و رشد موریانه در ابعاد و ضخامت قالب گیری و خشک شده و بعنوان الوار در سقف و دیوار ساختمان استفاده می شود نوع بخصوصی از این چوب مخصوص عایق کردن ساختمانها از صدا موارد استفاده قرار می گیرد .در آمریکا با افزایش آهک و سیمان به خمیر مخصوص باگاس نوعی آجر ساختمانی تهیه می شود که علاوه بر سبکی بخاطر جلوگیری از نفوذ صدا و حرارت بسیار مورد توجه قرار گرفته است . این آجریا چوب مخصوص با نام تجارتی
CELOTEX
طرز کار بدین نحو است که ابتدا باگاس همراه با سود پخته شده ورزین - موم - پکتوسلولز همراه باگاس از آن جدا شده و خمیر حاصل که به

تهیه

 

همانطوریکه قبلا اشاره شد در شستشوی باگاس قبل از تهیه چوب CELOTEX مقدار زیادی از ذرات بسیار ریز قسمتهای داخلی نی از الیاف جدا میشود که با جمع آوری و خشک کردن آنها ماده بسیار و متخلخل در مقیاس هزاران تن بدست می آید که کلا در صنایع تولید کننده مواد منفجره مورد استفاده قرار میگیرد .

 

تهیه موم مایع

موم بدست آمده از شستشوی باگاس نیز پس از افزودن موادی که انرا به صورت مایع نگه میدارد هموژنیزه و در ابعاد وسیع برای پوشاندن سطح میوه بخصوص مرکبات و سیب قبل از ورود به سردخانه استفاده می شود .

 

تهیه پلاستیک
نوع دیگری از پلاستیک بنام والایت که توسط یک کمپانی آمریکایی. ازباگاس تهیه شده که بیشترین مورد مصرف آن تهیه صفحه مخصوص گرامافون می باشد

تهیه خوراک دام 

ابتدا باگاس را بصورت خمیر دراورده ۲۲.۵ ٪ از این خمیر با افزایش ۲ ٪ اوره و ۴۶٪ ملاس و ۱۱٪ سویا و ۱۸.۵٪ ذرت خوراک دامی تهیه می شود که می تواند به عنوان یک جیره کامل مصرف شود.

 

تولید فورفورال و مشتقات آن

از محصولات دیگری که از باگاس بدست می آید فورفورال می باشد بدین ترتیب که خمیر باگاس به نسبت یک به ده با اسیدسولفوریک ۳٪ مخلوط و در درجه حرارت ۱۵ درجه سانتیگراد به مدت یک ساعت نگهداری می شود پس از تصویه وتقطیر ماده بی رنگ و فرار فوفورال بعنوان حلال در صنایع پلاستیک سازی و تولید رنگ مورد استفاده قرار می گیرد از مشتقات فورفورال و استن به نسبت های مختلف دوماده به نام های فورفوریل ایدین و در فورفوریل ایدین بدست می آید که این دو ماده با هم و با فورفورال به نسبت های مختلف ترکیب شده تولید پولی مرهائی مینماید که به عنوان چسب در تهیه پودر ریخته گری - در کارهای ساختمانی و به عنوان رنگ های ضد خورندگی مورد استفاده قرار می گیرد که از جمله معروفترین این پلی مرها ملامین می باشد که برای تهیه ظروف غذا و برای عایق کردن ظروف فلزی مورد استفاده قرار میگیرد .

از مشتقات دیگر فرفورال که با اسید سولفوریک بدست می آید مانند هیدروفورآمید و یا فورال اکریلیک و فوران اکروئلین بعلت دارا بودن خواص قارچ کشی که در داروسازی گیاه پزشکی استفاده می شود . محصول دیگری از فورفورال از همین خانواده بعنوان علف کش مورد استفاده قرار می گیرد.

 

 

شکلهای مصرف تفاله

همان طور که بیان شد،تفاله چغندر قند به علت داشتن مواد قندی، مواد پروتءینی و اسیدهای آمینه، ترکیبات آلی مختلف، الیاف، سلولز، همی سلولز و مواد معدنی مانند پتاسیم، سدیم، کلسیم، منیزیم، فسفات و. از ازرش تغدیه ای مناسب برای دامها برخوردار است، این ارزش با اضافه کردن ملاس به تفاله فزونی می یابد. به هر حال تفاله با شکلهای مختلف توسط دامداران از کارخانه خریداری می شود:

تفاله تر با پرس کم: مقدار ماده خشک آن غالبا" حدود 12تا18 درصد است و گرچه برای مصرف مستقیم دام مناسب است، اما به علت بالا بودن رطوبت سریعا" فاسد می شود


تفاله تر پرس شده: میزان فشرده سازی آن بیشتر بوده ولذا درصد ماده خشک آن 18تا20 وگاهی به 24 درصد می رسد.قابلیت نگهداری این نوع نیر اندک است
.

 

تفاله تر با پرس شدید: درصد ماده خشک آن به 35تا40 درصد می رسد و قابلیت نگهداری آن نسبت به انواع قبلی بهتر است.

 

تفاله خشک ملاس دار: مقدار ماده خشک آن به 88تا90 و گاهی تا95 درصد می رسد. این نوع تفاله معمولا" به صورت تفاله خشک پرک، تفاله خشک انگشتی یا تفاله خشک بلوکی برای فروش به دامداران عرضه می شود.

گاهی در کارخانه های تولید خوراک دام، تفاله های خشک با مکملهای غذایی دیگری مانند پودر استخوان و پودر گوشت و سایر مواد مغذی مخلوط شده و با ماده خشک حدود 88 تا 90 در اختیار دامداران قرار می گیرد.

 

 

 

 

 

 

استفاده از تفاله در ساخت چسب پکتین



موضوع مطلب :

ارسال شده در تاریخ : شنبه ٦ بهمن ۱۳۸٦ :: ٤:٠۱ ‎ب.ظ :: توسط : رضا قادری
درباره من
رضا قادری
فارغ التحصیل رشته کارشناسی صنایع غذایی

Email Icon by Parstools.com
اطلاعات تماس و حساب ها

نويسندگان
شرکتهای صنایع غذایی
جیب :: سیستم حسابداری شخصی
RSS Feed
Make your flash banner free online onUnload="window.alert('امیدوارم که مطالب مورد استفاده شما قرار گرفته باشد . به امید دیدار دوباره شما ، رضا قادری . ');"> Yahoo Status by RoozGozar.com

كد تعیین وضعیت یاهو

Create your flash banner free online