سوسیس جزو خوردنی‌های دلچسب در سراسر دنیاست، اما آیا تاکنون به این نکته توجه کرده‌اید که مصرف سوسیس با چه مضراتی همراه است و یا اینکه چرا قیمت سوسیس از بسیاری خوراکی‌ها ارزان‌تر است ؟

یکی از پزشکان انگلیسی پس از ملاقلات و صحبت با قصابان و متخصصان تغذیه به نتایج زیر رسیده است: معمولا سوسیس‌های گوشتی باید حداقل دارای 42 درصد گوشت باشند اما در واقع این حداقل، 32 درصد است البته در قالب بسته‌بندی هایی با برچسب سوسیس‌های معمولی.
هر ساله حدود 100 هزار تن سوسیس در رستوران‌ها و فست‌فودها استفاده می‌شود. مکان‌هایی که شخص نمی‌تواند اتیکت و یا برچسب روی جلد سوسیس را بخواند.
تحقیقات نشان داده‌اند که متوسط مصرف سوسیس در مدارس شامل 25 درصد چربی و یک گرم نمک است و در واقع چربی آن بیشتر از یک دونات و یا نان شیرینی و نمک آن نیز بیشتر از یک لیوان آب شور است.
فرآورده‌های حیوانی، مخصوصا گوشت قرمز دارای چربی اشباع شده هستند.

تحقیقات پزشکی نشان داده است که چربی اشباع شده، شریان‌ها و رگ‌های بدن را به صورت لایه‌ای می پوشاند. به مرور این لایه بیشتر می‌شود و چربی بیشتری در اطراف رگ‌ها انباشته می‌شود که این امر می‌تواند منجر به انسداد رگ‌ها و در نتیجه حملات قلبی و یا نارسایی قلب شود.

نمک، فشار خون را بالا می برد و فشار خون بالا نیز عملکرد قلب را تحت تاثیر قرار می‌دهد.
محققان دو رژیم غذایی سالم و ناسالم را طی یکسال با هم مقایسه کردند. در رژیم غذایی ناسالم تنها 10 روز طول می‌کشید تا نشانه‌های افزایش سطح کسترول خون آشکار شود.

مشخص است که مصرف مقدار کمی سوسیس صدمه زیادی به بدن نمی‌رساند، اما همانطور که گفته شد مصرف زیاد این ماده‌ غذایی به دلیل وجود نمک، چربی اشباع شده و همچنین گاهی عدم رعایت بهداشت در ساخت آن، می‌تواند با سرعت نسبتا زیادی به سلامت انسان آسیب جدی وارد کند .

 


موضوعات مرتبط:

برچسب‌ها:


تاريخ : پنجشنبه ۱٢ دی ۱۳۸٧ | ٩:۳٠ ‎ق.ظ | نویسنده : رضا قادری | نظرات ()
.: Weblog Themes By SlideTheme :.